play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
  • play_arrow

    Easy Hot Radio Easy Hot 80's,90's,00's

  • play_arrow

    HotXTR Extra Hot Music & Shows

news

Ρεκόρ: Νέο τσιπ μεταδίδει 1,84 petabit δεδομένων ανά δευτερόλεπτο

today23 Οκτωβρίου, 2022 8

Φόντο
share close
Spread the love

 

 

Hot News | Tech News | Τεχνολογία

 

Μπορεί να κατεβάσει 230 εκατομμύρια φωτογραφίες σε ένα δευτερόλεπτο.

Όλοι θέλουμε περισσότερη ισχύ στο Διαδίκτυο και τώρα μπορεί απλώς να την αποκτήσουμε. Ένα μόνο τσιπ υπολογιστή έχει μεταδώσει δεδομένα ρεκόρ! 1,84 petabit ανά δευτερόλεπτο μέσω καλωδίου οπτικών ινών, σύμφωνα με άρθρο του News Scientist.
230 εκατομμύρια φωτογραφίες κατεβάστηκαν σε ένα δευτερόλεπτο

Επικεφαλής της πρωτοβουλίας ήταν ο Asbjørn Arvad Jørgensen στο Τεχνικό Πανεπιστήμιο της Δανίας στην Κοπεγχάγη.

«Πρώτον, η ομάδα χώρισε τη ροή δεδομένων σε 37 τμήματα, καθένα από τα οποία στάλθηκε σε έναν ξεχωριστό πυρήνα του καλωδίου οπτικών ινών. Στη συνέχεια, κάθε ένα από αυτά τα κανάλια χωρίστηκε σε 223 κομμάτια δεδομένων που υπήρχαν σε μεμονωμένες φέτες του ηλεκτρομαγνητικού φάσματος. Αυτή η «χτένα συχνότητας» ίσων αποστάσεων αιχμών φωτός σε όλο το φάσμα επέτρεψε τη μετάδοση δεδομένων σε διαφορετικά χρώματα ταυτόχρονα χωρίς να παρεμβάλλονται μεταξύ τους, αυξάνοντας μαζικά τη χωρητικότητα κάθε πυρήνα», εξήγησε ο New Scientist.

Στο παρελθόν, έχουμε δει ρυθμούς μεταφοράς δεδομένων έως και 10,66 petabit ανά δευτερόλεπτο, αλλά δημιουργήθηκαν μέσω της χρήσης ογκώδους αναποτελεσματικού και μη πρακτικού εξοπλισμού. Αυτή η νέα και βελτιωμένη έρευνα θέτει ρεκόρ μετάδοσης χρησιμοποιώντας ένα μόνο τσιπ υπολογιστή ως πηγή φωτός. Η τεχνολογία θα μπορούσε να μειώσει σημαντικά το ενεργειακό κόστος και το εύρος ζώνης να αυξηθεί σημαντικά.
Το νέο τσιπ μεταδίδει ένα ρεκόρ, σπάζοντας 1,84 petabit δεδομένων ανά δευτερόλεπτο
Καλώδιο οπτικών ινών

Το πείραμα χρησιμοποίησε τόσα πολλά δεδομένα που δεν υπάρχει σήμερα υπολογιστής που να μπορεί να παρέχει ή να λάβει τόσες πολλές πληροφορίες με αυτόν τον ρυθμό. Η ομάδα έπρεπε επομένως να περάσει «εικονικά δεδομένα» σε όλα τα κανάλια, λέει ο Jørgensen, και να πειραματιστεί στην έξοδο ένα κανάλι τη φορά για να διασφαλίσει ότι όλα αποστέλλονταν και ανακτώνονταν επαρκώς.

[ source ]

 

Μάθετε πρώτοι τα Hot News. Ακολουθήστε το Hot Radio στο Google News

 Ακολουθήστε μας και στο Instagram

More+

Written by: HotRadio

Rate it

Προηγούμενο Άρθρο

ed

news

Ο χάκερ που έκλεψε ακυκλοφόρητα τραγούδια από τον Ed Sheeran μπήκε στην φυλακή

    Hot News | Music News | Μουσικά Νέα Συνελήφθη ο χάκερ που έκλεψε ακυκλοφόρητα τραγούδια του Ed Sheeran Ο χάκερ που έκλεψε δύο ακυκλοφόρητα τραγούδια από τον Ed Sheeran και τα πούλησε στο dark web βρίσκεται στα χέρια των αρχών και οδηγήθηκε στην φυλακή για τους επόμενους 18 μήνες. Ο Adrian Kwiatkowski πουλούσε τη μουσική του Sheeran και 12 τραγούδια του ράπερ Lil Uzi Vert με αντάλλαγμα κρυπτονομίσματα. […]

today22 Οκτωβρίου, 2022 10

Σχόλια σε άρθρα (0)

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


0%