Σαν σήμερα 17 Αυγούστου ....

βελινδα

 

 

Birthdays | Hot News | Music News | Μουσικά Νέα

Σαν σήμερα 17 Αυγούστου του 1958 γεννήθηκε η

Αμερικανίδα τραγουδίστρια Belinda Carlisle

Απέκτησε φήμη ως η τραγουδίστρια των Go-Go's, του πιο επιτυχημένου αποκλειστικά γυναικείου ροκ συγκροτήματος όλων των εποχών,  και συνέχισε να έχει μια παραγωγική καριέρα ως σόλο καλλιτέχνης.

Μεγαλωμένη στη Νότια Καλιφόρνια, η Carlisle έγινε η τραγουδιστρια των Go-Go's μετά τη σύσταση του συγκροτήματος το 1978. Με το ντεμπούτο Beauty and the Beat το 1981, το συγκρότημα βοήθησε στη διάδοση της new wave μουσικής στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Οι Go-Go's ήταν το πρώτο (και μέχρι σήμερα μόνο) αποκλειστικά γυναικείο συγκρότημα στην ιστορία που έγραψαν τα δικά τους τραγούδια και έπαιξαν τα δικά τους όργανα για να πετύχουν ένα Νο. 1 άλμπουμ. Οι Go-Go έχουν πουλήσει πάνω από επτά εκατομμύρια δίσκους παγκοσμίως.

Μετά τη διάλυση των Go-Go's το 1985, η Carlisle συνέχισε μια επιτυχημένη σόλο καριέρα με ραδιοφωνικές επιτυχίες όπως "Mad About You", "I Get Weak", "Circle in the Sand", "Leave a Light On" , και "Heaven Is a Place on Earth". Οι Go-Go's ξανά ενώθηκαν το 1999, και η Carlisle συνεχίζει να παίζει μαζί τους τακτικά ενώ διατηρεί επίσης τη σόλο καριέρα της.

 

Η αυτοβιογραφία του Carlisle, Lips Unsealed, που δημοσιεύτηκε τον Ιούνιο του 2010, ήταν Best Seller των New York Times και έλαβε ευνοϊκές κριτικές.

Το 2011, η Carlisle, ως μέλος των Go-Go's, έλαβε ένα αστέρι στο Hollywood Walk of Fame.

Αυτή και το συγκρότημα εισήχθησαν στο Rock and Roll Hall of Fame το 2021.

 

Μάθετε πρώτοι τα Hot News. Ακολουθήστε το Hot Radio στο Google News

 Ακολουθήστε μας και στο Instagram

 

Hottee

 

 

 

USESPACE

 

 

 

HOT40

bussiness cards